HTML

2009.02.10. 16:14 bussmann

žagar žselíz

Elektronikus tánczenék Zselízen

Garantált a lebegés március 7-én Zselízen a Moziban. Három kivételes, atmoszférikus zenekar lép színpadra: a budapesti Zagar, a pozsonyi Longital és a zselízi mr mirror.

A helyi mr mirror zenekar elektronikus underground alapokból táplálkozó formáció, mely gitárral, basszusgitárral és minimális énekkel egészül ki.

Az egykor Dlhé Diely-ként ismert Longital az ország legegyénibb hangzású alternatív zenekarai közé tartozik. Šina és Dano Salontay formációja több mint pusztán egy popduó; élettársak ők, akik feladva polgári állásukat, a zenének szentelik minden idejüket és energiájukat. Saját kiadót (Slnko records) működtetnek, amely több kezdő zenekar fészkévé vált. Šina érzéki szövegeihez Dano ír csodálatos, elragadó dalokat. A köztük lévő állandó vibráció a fellépéseiket is áthatja. Zselízen második korongjuk, a Gloria lesz középpontban, amely a Rádio_FM Radio_Head nevű díjáért a döntőben versenyez.

 

Magyarország egyik legragozottabb zenekara, a Zagar koncertjét élhetik át a zselízi Moziba látogatók. A banda a néhai Yonderboi Quintettből nőtte ki magát; jelenleg hattagú zenekarként járja a klubokat és fesztiválokat Európa-szerte. A Zságer Balázs billentyűs-frontember vezette együttes debütáló lemeze 2002-ben jelent meg, Local Broadcast címen. A Wan2 magazin minden idők 50 legfontosabb magyar albuma közé sorolta. A 2007-ben kiadott Cannot Walk Fly Instead c. második nagylemez himnuszaként ismert Wings of Love c. dal hozta számukra az egyik legrangosabb elismerést: második helyezést az International Songwriters Competition verseny keretében, mely zsűrijében olyan dalszerzőóriások ültek mint Tom Waits, vagy Robert Smith a The Cure-ból. A trip-hop, rock és pszichedelikus elektropop elegyére vágyók ki ne hagyják az egyedülálló Zagar koncertjét, március 7-én, szombaton!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bussmann.blog.hu/api/trackback/id/tr98934921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása